Política 27/02/2013

El PSC portarà al Parlament la resolució de CiU que reclama diàleg per fer la consulta

És el text que es va votar ahir al Congrés i que va dividir els diputats socialistes. Mas treballa per ampliar la majoria social a l'entorn del referèndum

Ferran Casas
1 min
Mas i Navarro, avui al Parlament / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres al matí que ha iniciat de forma discreta contactes amb el govern central per poder exercir en aquesta legislatura el dret a decidir. Mas ha indicat que des de l'aprovació de la declaració de sobirania ha tingut trobades amb líders catalans i agents socials diversos "per reforçar una majoria més sòlida i més àmplia". El president ha valorat de forma molt positiva el pas que va fer el PSC el dimarts al Congrés, "del qual suposo que estan satisfets".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSC, Pere Navarro, ha reivindicat el paper del seu partit i ha preguntat a Mas què ha fet per acordar l'exercici del dret a decidir amb l'Estat i ha insistit que cal diàleg amb Mariano Rajoy. Ha afegit, a més, que la resolució que CiU va presentar al Congrés, que sol·licitava un diàleg polític entre governs pel dret a decidir i que va tenir suport del PSC al marge del PSOE a més d'ICV i d'ERC, serà presentada ara pels socialistes al Parlament per ampliar el dret a decidir.

Al seu torn, el portaveu del PP, Enric Millo, ha criticat les subvencions a entitats de fora de Catalunya, com ara la Bressola o Acció Cultural del País Valencià, i Oriol Junqueras, d'ERC, ha instat a posar ja en marxa el pacte nacional pel dret a decidir, cosa que, segons Mas, es farà al llarg del 2013.

stats