Política 18/07/2014

Rajoy ofereix "diàleg" a Mas però avisa que el 9-N ho complica molt

La Moncloa assegura que encara no hi ha data per a la reunió

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Esperit obert" en tot, menys en la consulta. Aquesta és la línia vermella que, un cop més, ha posat el govern espanyol a pocs dies de la trobada entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el de l'executiu estatal, Mariano Rajoy. No hi ha encara data per a la reunió, ha assegurat aquest divendres la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ofereix voluntat de "diàleg i consens" sobre tots aquells "aspectes", sense precisar, que tenen incidència en la vida dels catalans. Implícitament això inclou el finançament. Ara bé, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha tornat a insistir que no entrarà a debatre res que no estigui –a parer seu– ben acotat dins dels límits constitucionals. És a dir, que no autoritzarà la consulta del 9 de novembre

Després del Consell de Ministres, ha reiterat, un cop més, que Rajoy "no pot disposar" de la sobirania espanyola i que el referèndum que proposa Catalunya no té lloc a la Constitució. De fet, la número dos de l'executiu estatal ha admès que volen saber, de primera mà, què diu Mas sobre la consulta perquè això "dificulta molt l'obertura d'aquest procés de diàleg". Fa uns dies el Govern es va mostrar disposat a parlar de la data i les preguntes però mantenint que les urnes són innegociables.

Aprofitant la reunió que avui manté Rajoy amb la patronal Pimec, ha subratllat que ells són també "govern de Catalunya", que manté una "interlocució oberta" amb tothom i que treballen també per a la recuperació econòmica de l'empresariat català, de forma especial pimes i autònoms.

stats