Política 09/11/2013

Mas anima a "aprendre d'Israel" la delegació catalana que encapçala

El president agraeix que Trias l'acompanyi i posi "l'atractiu i la projecció de Barcelona al servei del país"

Ferran Casas
2 min
Artur Mas i Xavier Trias a Tel Aviv, la capital d'Israel

Enviat especial a Tel AvivAprofitant la tranquil·litat del sàbat hebreu Artur Mas s'ha reunit a Tel Aviv amb el centenar de científics, empresaris i directius que l'acompanyen en el seu viatge oficial de quatre dies a Israel, que formalment ha començat aquest dissabte. El president els ha animat a "aprendre d'Israel" perquè, ha dit, és "un gran país en matèria de tecnologia, innovació i ciència" i ha excel·lit en la creació i la projecció de les empreses 'start-up', d'alt valor afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha explicat que Catalunya ve a aprendre però també a donar-se a conèixer una mica més i tractar-se "de tu a tu" amb el país hebreu. Els dos països, per ell, són "homologables i equiparables" perquè, malgrat la seva història ben diferent, tenen dimensions similars i algunes aspiracions compartides. Tots dos són, ha afirmat, "viables com a país".

El cap de l'executiu, acompanyat de l'ambaixador espanyol Fernando Carderera, ha afirmat que si el ministre de Finances i el president del país, que el rebran, li pregunten per la situació política catalana en parlarà però que aquest no és el gran objectiu del viatge a nivell públic. De moment, ha ressaltat, "cap problema" amb la diplomàcia espanyola, que fa uns dies li va impedir prendre la paraula en un acte amb ministres de les dues ribes de la Mediterrània a Barcelona.

A Mas l'acompanyen a més de la delegació d'empresaris, directius, científics i periodistes el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i l'acalde de Barcelona, Xavier Trias. Ha estat especialment atent amb el primer regidor de Barcelona, que l'acompanya per primer cop en una missió d'aquestes característiques i que, malgrat que té una agenda paral·lela en alguna fase, reforça la de Mas. "Fer tàndem i equip amb Barcelona és molt important perquè la ciutat posa el seu atractiu i la seva gran projecció al servei del país", ha afirmat. Trias es reunirà, entre d'altres, amb l'alcalde de Jerusalem i visitarà un dels museus del disseny més importants del món, en el qual s'emmiralla el de les Glòries de Barcelona recentment inaugurat.

stats