Política 19/09/2013

Mas: "Catalunya no sortirà de l'euro en cap cas"

El president de la Generalitat "agraeix" al ministre Margallo que es dediqui a explicar la reivindicació catalana d'una consulta al món

Ara
1 min

TortosaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut esvair dubtes avui i ha afirmat que "Catalunya en cap cas sortirà de l'euro", en referència als avisos des de la Unió Europea en el sentit que una Catalunya independent hauria de renegociar el seu ingrés. D'aquesta manera, Mas llança un missatge de tranquil·litat al món econòmic, que, tal com va evidenciar ahir BCN World, només veuria afectats els seus interessos si Catalunya surt de l'àrea econòmica europea, una possibilitat que, segons els experts, és molt remota. Segons Mas, el que ha de fer Europa és preguntar-se com pot ajudar els catalans a votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president català també ha agraït al ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que finalment s'ocupi de la reivindicació de Catalunya en favor d'una consulta. "Cada dia criden ambaixadors, vol dir que ja els deu preocupar això", ha argumentat en la seva intervenció davant del grup parlamentari de CiU per preparar el nou període de sessions. En aquest sentit, ha manifestat que prefereix que el govern espanyol estigui instal·lat en la "campanya del no" i ha recordat que fa un any es parlava d'una "calentura de verano". El cap de files nacionalista també ha reiterat que a finals d'any es farà pública la data i la pregunta de la consulta.

stats