Política 15/10/2012

Mayor Oreja demana "fer front" a l'independentisme català com es va fer amb ETA

Veu "obvi i elemental" que Wert parlés d'espanyolitzar els estudiants catalans

Acn
2 min
Jaime Mayor Oreja (dreta) va atacar ahir amb duresa Rajoy pel cas Uribetxeberria.

BarcelonaL'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja ha demanat "fer front" a l'independentisme català com es va fer amb el terrorisme d'ETA. En una entrevista a l'edició andalusa de l''Abc', Mayor Oreja ha apostat per no amagar el debat i afrontar-lo en termes polítics i jurídics, i no només econòmics. Al seu parer, cal construir un "projecte poderós que estigui en la direcció contrària" per afrontar aquesta "amenaça real" a la unitat d'Espanya. "Igual que vam saber fer front al terrorisme en el seu moment, ara hem de fer front a aquest moviment", ha dit. També ha lamentat "l'escàndol" que ha provocat que el ministre d'Educació parlés d'espanyolitzar els estudiants catalans, i ho ha considerat "obvi i elemental".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Mayor Oreja, els nacionalismes "han col·locat a l'avantguarda del seu moviment un projecte de ruptura d'Espanya que és ETA", i ha recordat els pactes del PNB l'any 1998, la reunió entre els terroristes i Josep-Lluís Carod-Rovira, i la negociació amb José Luis Rodríguez Zapatero.

Per això, ha demanat afrontar ara el debat sobiranista català igual que es va fer amb el terrorisme d'ETA. "S'ha de guanyar aquesta batalla i es guanyarà, en la mesura que ens prenguem seriosament la gravetat del desafiament", ha dit.

Al seu parer, el plantejament independentista de Catalunya no és un "gest ni la personalitat d'Artur Mas", sinó la "culminació d'un moviment nacionalista" que s'havia de produir. "Han buscat el moment més dèbil d'Espanya i la conclusió és que estem davant d'un absurd", ha conclòs.

Sobre les declaracions de Wert, ha apuntat que als que han viscut "l'euskaldunització" els provoca "tristesa" l'escàndol que han provocat les declaracions de Wert. "És com si la gent s'escandalitzés a França perquè algú digués que s'ha d'ajudar a fer millors francesos. És el lògic i el natural", ha apuntat.

stats