Política 24/08/2014

Rajoy i Merkel comencen la seva cimera fent un tram del Camí de Sant Jaume

Tots dos líders es reuniran demà amb temes econòmics i institucionals damunt la taula. Avui soparan junts en un restaurant gallec

Ara
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president espanyol, Mariano Rajoy, al camí de Sant Jaume / EFE

BarcelonaLa cancellera Angela Merkel ja és a Espanya. Aquest diumenge a la tarda ha aterrat a Santiago de Compostel·la procedent de Kíev i demà es reunirà amb el president espanyol, Mariano Rajoy. Aquesta tarda s'ha dedicat als aspectes més lúdics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tan bon punt ha aterrat, Merkel s'ha citat amb Rajoy a O Pedrouzo, un poblet del municipi d'O Pino, i tots dos mandataris han recorregut, en gairebé una hora, un tram de sis quilòmetres del Camí de Sant Jaume. Molts dels peregrins que s'han trobat durant la passejada s'han mostrat sorpresos per l'ampli dispositiu de seguretat desplegat, i han preguntat als informadors què passava. El Camí de Sant Jaume és una ruta molt coneguda a Alemanya, que és un dels països que aporta més peregrins estrangers.

Demà, Rajoy intentarà que la cancellera afavoreixi el nomenament de Luis de Guindos al capdavant de l'Eurogrup i de Miguel Arias Cañete com a comissari d'Agricultura.

Després de la passejada d'avui, Merkel s'ha desplaçat amb cotxe fins al nucli històric, on hi ha l'Hostal dos Reis Católicos, en el qual s'allotjarà la delegació alemanya, i ha rebut la salutació de l'alcalde de la ciutat, Agustín Hernández.

Està previst que Merkel i Rajoy sopin en privat aquesta nit en un conegut restaurant del casc antic, en una trobada prèvia a la reunió de demà.

stats