Balears 16/07/2013

MÉS abandona el ple del Parlament en protesta per les imposicions del PP

El punt més tens de la sessió ha estat amb les referències de Biel Barceló a les "clavegueres" dels populars

Q. Torres
2 min

PalmaLa decisió del PP d'impedir que el Parlament debati qüestions d'actualitat o permeti el control al govern durant l'estiu ha indignat a l'oposició, fins al punt que els cinc membres de la coalició MÉS han decidit abandonar el ple extraordinari que es feia a instàncies de l'executiu per aprovar un decret llei urbanístic (abans i després s'han fet dos plens més per aprovar dues lleis, la de caça i la de coordinació de policies locals).

Les al·lusions al cas Bárcenas s'han deixar sentit per part de membres de l'oposició des del primer minut del ple, que s'ha iniciat mitja hora tard pel retard en l'arribada de l'avió que duia els diputats d'Eivissa. Abans del ple, s'havia reunit la diputació permanent per rebutjar la petició de l'oposició per fer un ple extraordinari de control al Govern. La negativa del PP ha dut a que els diputats de l'esquerra aprofitassin les seves intervencions per criticar els populars i tirar-los per cara que no permetin que el Parlament debati d'allò que interessa als ciutadans.

El punt més tens del matí s'ha produït amb la intervenció del portaveu de MÉS Biel Barceló que, durant el debat del decret llei per permetre urbanitzacions sense clavegueram, ha insistit que la ciutadania està parlant d'unes altres "clavegueres", les del PP, i s'ha referit al "finançament irregular", a les "donacions d'empreses contractistes", a la "compatibilitat en B", a les "comissions il·legals" i als "sobresous" que s'han donat a conèixer en el cas Bàrcenas. Barceló ha denunciat que el Parlament sembla "extraterrestre" perquè el PP passa "el corró" i no deixa parlar d'allò que no interessa a la societat.

La presidenta de la cambra en aquell moment no hi era i el seu substitut, el vicepresident Pere Palau, l'ha deixat seguir. En acabar la seva intervenció, Barceló ha anunciat que el seu grup abandonava el ple i els altres quatre diputats de la coalició s'han aixecat de l'escó i han partit. Amb els eco-nacionalistes als passadissos, la popular Virtudes Marí ha retret a MÉS que, quan perden les eleccions, intentin derrocar de manera il·legítima un govern legítim.

stats