Política 26/09/2013

El ministeri de l'Interior condecora els dos comissaris que van proposar escorcollar la seu de CDC

La setmana que ve rebran la creu al mèrit policial amb distintiu vermell de la policia espanyola, sense que se n'hagi especificat el motiu. El premi implica un augment de sou del 10%

Acn
2 min

BarcelonaEl ministeri de l'Interior condecorarà la setmana que ve amb una medalla d'honor els dos comissaris de la policia estatal que van proposar registrar la seu de CDC arran del suposat informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que apuntava que el president de la Generalitat, Artur Mas, i la família Pujol tenien comptes a Suïssa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense que se n'hagi especificat el motiu, els comissaris José Luis Olivera Serrano i Marcelino Martín-Blas Aranda rebran la creu al mèrit policial amb distintiu vermell, que suposa un complement del 10% del sou mensual durant la resta de la seva vida.

Dimecres de la setmana que ve se celebra el Dia de la Policia, durant el qual es condecoraran unes 3.800 persones a tot l'Estat, tot un rècord, de les quals gairebé 3.000 seran policies, i unes 140 seran amb un complement salarial associat. Entre els policies condecorats, destaquen el comissari Olivera, cap del Centre d'Intel·ligència contra el Crim Organitzat (CICO), excap de la UDEF, i Martín-Blas, cap de la Unitat d'Afers Interns.

Teòricament, els distintius vermells s'han de donar als agents ferits en acte de servei, els que han actuat en tres o més serveis amb risc d'agressió amb armes o haver posat la seva vida en perill. Segons han explicat fonts sindicals a l'ACN, cap dels dos compliria aquests requisits, però tampoc se sap el motiu exacte de la condecoració.

Així, els dos comissaris són coneguts per haver-se reunit l'octubre de l'any passat amb el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled i per haver-li proposat que el jutge del cas Palau autoritzés l'entrada i el registre a la seu de CDC per buscar documentació relacionada amb suposats comptes ocults a Suïssa o finançament irregular de la formació nacionalista.

En aquella reunió, l'excap de la UDEF, que havia redactat informes per a la fiscalia i el jutge sobre el cas Palau, va sol·licitar que la unitat encarregada del cas a partir d'aleshores fos Afers Interns, i que es demanés al jutge permís per registrar CDC i el domicili del seu extresorer Daniel Osàcar, imputat en el cas.

Això va estranyar el fiscal, que ho va comunicar als seus superiors i al magistrat del cas. Pocs dies després es va conèixer un suposat informe de la UDEF sobre hipotètics comptes de Mas i els Pujol a Suïssa.

stats