Política 07/09/2015

Iceta acusa els sobiranistes de convertir l'11-S en una Diada de la "divisió"

El PSC presenta un manifest a favor d'una reforma de la Constitució que reconegui Catalunya com a nació

Europa Press
2 min

BarcelonaEl cap de llista del PSC el 27-S, Miquel Iceta, ha acusat els sobiranistes, sense citar-los explícitament, de convertir l'Onze de Setembre en una Diada de la "divisió" i no en la festa de tots els catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit en un acte de precampanya davant del Parlament i acompanyat per alcaldes i regidors socialistes: "Que mai ens hàgim de penedir de que la Diada de tots acabi sent de la Diada d'uns o la Diada d'uns contra els altres".

Ha demanat als càrrecs municipals del partit que, en la mesura que puguin, promoguin per a la Diada actes a favor de la "unitat civil" dels catalans, cosa que, al seu parer, no estan buscant els sobiranistes i especialment la candidatura de Junts pel Sí.

Iceta considera al PSC el partit més ben situat per millorar l'encaix de Catalunya amb la resta d'Espanya, rebutjant la fractura que busquen els sobiranistes i també l'immobilisme que, segons ell, ha demostrat el PP: "Nosaltres, ni Junts pel sí ni fronts pel 'no'".

El socialista ha tornat a carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per anar de quatre a la llista de Junts pel Sí tot i que aspira a seguir sent president.

El manifest

El PSC ha presentat el manifest 'Per una Catalunya millor en una Espanya diferent. Amb la força del món local', que reivindica una reforma constitucional que "reconegui que Catalunya és una nació".

La reivindicació dels socialistes no és nova, però arriba després que l'expresident Felipe González va dir el cap de setmana que la reforma constitucional hauria de reconèixer Catalunya com a nació, i després que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, hagi afirmat aquest dilluns que aquest reconeixement no és necessari.

Iceta ha reivindicat que el seu partit té solucions per als catalans i no passen per la secessió: "Diem no a la independència però no volem quedar-nos com estem. Volem una Catalunya millor en una Espanya diferent".

stats