Publicitat
Publicitat

Sáenz de Santamaría: "La clarificació competencial evitarà problemes i estalviarà diners"

Anuncia que el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) serà el dia 16 de maig

Tot i que les mesures anunciades avui suposen una clara recentralització –la més significativa, en matèria d'aigües– la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha volgut allunyar el fantasma del centralisme. Ha dit que analitzaran totes les competències i que faran que l'exerceixi en cada cas l'administració que millor pugui fer-hi. "La clarificació competencial evitarà problemes i estalviarà diners", ha dit.

Ha promès "tots els esforços" per "ordenar l'Estat autonòmic" i garantir "la igualtat de tots els espanyols". En aquest sentit, ha agraït l'actitud "favorable" del PSOE a reordenar el model. Ha subratllat diverses vegades que l'objectiu és "no multiplicar costos" i que, per tant, Mariano Rajoy només actuarà mogut per criteris d' "eficiència, eficàcia, seguretat jurídica i unitat de tractament".

En el debat autonòmic, ha anunciat que el Consell de Política Fiscal i Financera serà el 16 de maig, on s'analitzaran els plans d'ajust de les comunitats per complir el dèficit.

La veu del poble

Més continguts de