Política 14/11/2014

Monago presenta documentació oficial per desmentir que el Senat li pagués viatges privats a Canàries

Diu que va fer 16 viatges oficials, pagats per la cambra alta, i 22 de privats, de la seva butxaca

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, ha comparegut aquest matí a la seu del seu govern, a Mèrida, per defensar-se del "linxament" que, segons diu, ha patit aquesta setmana pels suposats viatges a les Canàries pagats pel Senat. Ha assegurat que ja disposa d'un certificat oficial del lletrat major de la cambra alta que acrediten que, durant 19 mesos (del maig de 2009 a novembre de 2010), va fer 16 viatges de treball a l'arxipèlag. No pas 32 com s'havia assegurat aquests dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monago ha explicat que, en col·laboració amb el seu equip, ha aconseguit recuperar bona part de l'agenda d'aquell període en què era senador del PP per demostrar que hi havia anat per qüestions polítiques i que no eren visites de caràcter privat, com afirmava la informació revelada pel diari Público. Diu que també en feia a Andalusia per donar suport al seu partit. A més, afirma que algunes de les dates no coincideixen.

El president extremeny també ha presentat un extracte de les despeses fetes amb la seva targeta de crèdit personal per evidenciar que va fer 22 viatges més en aquell període, aquests sí de caràcter personal, que va abonar de la seva butxaca. Ha subratllat que hauria pogut carregar-ho al Senat perquè, com a membre de la cambra, tenia dret de viatjar per Espanya a càrrec a l'erari públic.

"Una família destrossada"

Monago s'ha presentat com una víctima del "linxament" públic i mediàtic i ha alertat de la "perversitat" que suposa que un "innocent" hagi de demostrar que no va cometre determinades accions. "La meva família està destrossada per un muntatge que ha fet un dany irreparable a la meva dona i als meus fills", ha explicat.

Creu que s'han superat en aquest cas determinades línies i espera que serveixi d'exemple perquè no li passi el mateix a cap altre polític espanyol.

"La informació és falsa", ha subratllat, i per això ha anunciat que ara posa la qüestió en mans dels seus advocats per si emprenen accions legals. Com ja va fer ara fa una setmana, quan va comparèixer hores després d'esclatar la polèmica, ha assegurat que aquesta "operació" és fruit dels qui el volen apartar de la vida política perquè lidera un "canvi" a Extremadura. "No em callaran", ha afirmat.

Sobre l'actitud del PP, de qui va rebre un suport tebi, ha intentat no valorar-se si bé admet que li ha "dolgut" l'actitud dels qui "s'han posat de perfil".

stats