Política 01/06/2012

Montoro allunya la idea del rescat: "Europa s'està movent ràpid"

El ministre d'Hisenda assegura que la "mida" i les característiques de l'economia espanyola fan inviable la intervenció

Joan Rusiñol
1 min

MadridDiu el ministre Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda, que els que han de cobrar el deute del finançament exterior espanyol són els primers interessats en la idea que Espanya no faci fallida. Segons ha explicat després del consell de ministres, l'Estat té "capacitat per pagar" i no es planteja un rescat europeu. Assegura que ni la "mida" " ni les "característiques" de l'economia espanyola tenen res a veure amb la de països intervinguts, com Portugal o Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Europa s'està movent ràpid", ha assegurat per provar de calmar la situació. Ha dit que entén la "impaciència" d'alguns sectors dins de l'Estat però ha expressat de nou la principal idea que aquests dies ha reiterat el president del govern espanyol: que la pilota és al terrat de Brussel·les. "La solució és l'euro i més Europa", ha afirmat. I ha afirmat que Espanya té "darrere un projecte [europeu] que respondrà". Preguntat sobre què pot fer el govern espanyol, ha recordat que s'ha de seguir amb el sanejament bancari i sobretot avaluar el "valor" de les entitats.

Ha assegurat que el seu govern s'està posant "a l'avantguarda" de la transparència a Europa. Ha emmarcat els contactes diplomàtics d'aquests dies en una agenda habitual i ha demanat més suport dels partits de l'oposició.

stats