Montoro treballa en l'actualització del sistema de finançament que preveu l'Estatut

El PSC ho celebra però admet que "li fa por" quan PP i CiU es posen a negociar

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha admès aquest dimecres que des del mes d'octubre s'han iniciat els tràmits per a l'actualització que preveu l'Estatut català, interpel·lat pel diputat del PSC, Francesc Vallès.

El dirigent socialista ha celebrat la confirmació dels treballs, tot i que ha expressat públicament la seva preocupació perquè Montoro "ha de negociar amb un govern de la Generalitat molt dèbil, que cap dels dos partits van votar el model actual i que quan van tancar l'acord de finançament del 2001 entre Aznar i Mas va ser un desastre per a Catalunya". Vallès ha assegurat que sempre que pacten PP i CiU "els catalans en surten perdent. Em fan por", ha exclamat.

Les paraules del diputat socialista no han agradat gens al ministre, que li ha etzibat que ara la seva tasca és "corregir el model que va pactar el PSOE amb el tripartit". Així, li ha demanat que "tingui la noblesa d'aixecar-se i dir que Catalunya necessita un altre sistema de finançament perquè el que es van aprovar va ser un rotund fracàs".