Política 22/04/2015

Montoro justifica haver parlat de Pujol al Congrés i no de Rato perquè l'expresident va confessar públicament

El ministre d'Hisenda assegura que "mai parla en públic de noms propis"

Acn
2 min
El ministre d'Hisenda, Crsitóbal Montoro, aquest dimecres al Congrés. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha justificat aquest dimecres haver parlat del cas Pujol i no explícitament de Rato al Congrés dels Diputats perquè l'expresident de la Generalitat va confessar prèviament que tenia diners a Andorra. "El ministre no parla mai en públic de noms propis", ha assegurat, per afegir que si ho ha fet és perquè "l'afectat ho ha declarat públicament". Montoro ha sortit així al pas de les crítiques del portaveu d'Esquerra Unida al Congrés dels Diputats, Alberto Garzón, per tirar pilotes fora quan se li demana que informi sobre detenció de l'exvicepresident, Rodrigo Rato.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu d'esquerra Unida, Alberto Garzón, considera que Cristóbal Montoro hauria de comparèixer per informar a la Cambra del cas Rato igual que ho va fer amb l'expresident de la Generalitat. Garzón considera que hi ha més motius per parlar de Rodrigo Rato perquè va ser "ministre d'Economia" del govern espanyol.

"Moltes d'aquestes persones es defineixen a elles mateixes patriotes i defensores del sistema però són els pitjors delinqüents, els que fan que no hi hagi diners per a la Sanitat, l'Educació o les pensions i vostè com a ministre d'Hisenda no en pot ser còmplice", ha assenyalat Garzón.

Cristóbal Montoro ha retret a Garzón que parli d'amnistia fiscal quan s'està investigant els beneficiaris sospitosos d'haver comès algun tipus de delicte. L'ha titllat de "contradictori" i li ha demanat "coherència".

Ja als passadissos del Congrés, el ministre ha assegurat que amnistia "no significa perdonar" per afegir que els processos de regularització dels governs socialistes eren en què es "perdonava tot i no s'investigava res". "Ara s'investiga i es fan les coses com cal", ha assegurat.

Finalment, ha dit que el cas Rato surt a la llum per la investigació oberta per l'Agència Tributària i no pas arran la de l'Audiència Nacional pel cas Bankia i enviada a la Fiscalia que, segons ell, és "la via correcta".

stats