Política 19/07/2012

Montoro: "Hem de renunciar a tot allò que no es pot finançar"

El ministre es justifica i assegura que les "recomanacions" de Brussel·les en realitat són "obligacions"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assegura que la societat espanyola "ha de renunciar a tot allò que no es pot finançar". Ha reiterat diverses vegades que "cal prescindir de tot el que no es pot pagar perquè és un llast perquè augmenti el benestar dels ciutadans". Ho ha dit aquest dijous a la tribuna del Congrés dels Diputats, durant el debat de convalidació de les retallades i les reformes que la setmana passada va aprovar el consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro ha recordat que la "necessitat" és la culpable que el govern de Mariano Rajoy hagi hagut de "deixar al costat del camí" bona part de les seves "idees" i de les propostes del programa electoral. Per això, ha demanat el suport de l'oposició i del gruix de la societat espanyola des de la "humilitat" per no donar, de cara a l'estranger, "una imatge de país dividit". Ha recordat que si no es corregeix el deute exterior d'Espanya, l'Estat és percebut com un "risc" per Europa, com va posar de manifest el Fons Monetari Internacional.

El ministre, contrari a la pujada de l'IVA, ha recordat que l'executiu espanyol no té altra via perquè les "recomanacions" del Consell Europeu són, en realitat, "obligacions".

stats