Política 29/05/2012

Ortega assegura que Madrid "en cap cas preveu la supressió forçosa de municipis"

La vicepresidenta del Govern s'ha reunit aquesta tarda amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"En cas cap es preveu la supressió forçosa de municipis", ha assegurat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, després d'una llarga reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a Madrid. Ortega li ha expressat la "preocupació" perquè la llei que està preparant la Moncloa envaeixi competències catalanes i trepitgi la llei de governs locals catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segon ha explicat, el ministre aposta per mancomunar municipis però en cap cas per obligar a dit la supressió i les fusions de municipis. La vicepresidenta ha argumentat que si Madrid forcés l'eliminació dels municipis de menys de 20.000 habitants, a 26 comarques catalanes no en quedaria cap.

A la trobada, les dues parts s'ha compromès a provar de "repescar" els 30 ajuntaments catalans que no van poder tirar endavant el pla d'ajust necessari per accedir al programa de pagament a proveïdors.

Ortega ha reclamat a Montoro que sigui una "voluntat compartida" les mesures d'estalvi que toquen a la funció pública i que, segons ha dit, ara només estan liderant les comunitats autònomes.

stats