Publicitat
Publicitat

Més de la meitat dels ajuntaments catalans s’adhereixen a l’Associació de Municipis per la Independència

Amb la incorporació de Sant Boi de Lluçanès, l’AMI assoleix un dels seus principals objectius, superar el 50% de municipis catalans adherits

 L'Assemblea de Municipis per la Independència ha aconseguit el suport de la meitat dels municipis de Catalunya. Sant Boi de Lluçanès (Osona), amb 569 habitants, ha estat el municipi que ha superat la meitat dels municipis catalans adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'associació suma ara 475 adhesions després de la de Sant Boi de Lluçanès –474, la meitat més un- i la de Biosca, (la Segarra), que s’ha produït després. Així es compleix amb un dels objectius plantejats a l’Assemblea Constituent, que va tenir lloc a Vic a mitjan desembre del 2011, que volia que s’arribés com a mínim a aquesta xifra. L’acord s’assoleix sempre per majoria absoluta del consistori. Per tant, la moció favorable a la independència de Catalunya, ha rebut el suport de 475 plens municipals.
El principal repte de l’AMI és aglutinar el 60% de les poblacions de Catalunya per tirar endavant el referèndum que mostrarà la voluntat dels catalans d’assolir la independència. Aquest és el compromís adquirit pel seu president i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, en la reunió de l’executiva de l'AMI a Balaguer el passat 19 de març. En aconseguir aquesta fita, Vila d’Abadal afirma que: “Tenim encara molt camí per córrer i molt municipis que es poden adherir a l’associació. Per això, el nostre objectiu és convocar el referèndum en el moment en què hàgim assolit aquest sostre”. L’AMI dóna suport i respecta altres iniciatives similars, però creu que el referèndum s’ha de convocar "per guanyar".

El proper 7 de juliol es durà a terme l’Assemblea General de l'associació, amb tots els alcaldes, regidors i presidents de consell comarcal associats. Durant l’acte, se celebrarà la xifra assolida i es marcaran els objectius per als propers mesos. L'associació aprovarà un manifest sobre la estratègia de futur de l'associació en els propers mesos. L’acte se celebrarà a Girona, primera capital de província que defensa la iniciativa, i el seu alcalde, Carles Puigdemont, serà l'amfitrió de la trobada.

RE

Més continguts de