Política 16/05/2012

Mor als 76 anys Macrino Suárez, l'últim ministre del govern republicà a l'exili

Va ser ministre d'Economia de l'últim govern de la II República a l'exili, amb base a París, entre el febrer del 1971 i el juny del 1977

Efe
1 min
Macrino Suárez, en una entrevista a casa seva / 'La Opinión Coruña'

OviedoL'economista Macrino Suárez, l'últim dels ministres de la segona República espanyola a l'exili (1971-1977) que continuava viu, ha mort aquest dimarts a la nit a casa seva, a Oviedo, a 76 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat avui l'associació José Maldonado, de la qual Macrino Suárez era president, el funeral de l'exministre es farà demà dijous, després que se l'incineri.

Macrino Suárez va néixer a Luarca (municipi de Valdés, al litoral de l'occident asturià) el 1936, i era doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de París.

Va ser ministre d'Economia de l'últim govern de la II República a l'exili, amb base a París, entre el febrer del 1971 i el juny del 1977, quan Fernando Valera era el cap del govern de la República a l'exili i José Maldonado n'era el president. El govern a l'exili es va dissoldre després que es reconeguessin com a democràtiques les eleccions a Espanya del 1977.

Macrino Suárez també va ser secretari general del partit Acció Democràtica Espanyola, i va ocupar el mateix càrrec al Consell Federal Espanyol, que pertanyia al Moviment Europeu, una organització europeista constituïda el 1949 a París.

Des que es va jubilar el 2005, Macrino Suárez es va establir a la seva Astúries natal i era president de l'Ateneu Republicà d'Astúries i de l'Associació José Maldonado.

stats