Política 16/06/2017

Macron no es vol posicionar sobre el referèndum català perquè és un "tema intern" de l'estat espanyol

En una trobada amb Rajoy a París, el president francès ha admès que el seu soci és "Espanya en el seu conjunt"

Europa Press
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, i el president francès, Emmanuel Macron

ParísEl president de França, Emmanuel Macron, no vol entrar a valorar el referèndum que el Govern prepara per al pròxim 1 d'octubre perquè ho considera un "tema intern" d'Espanya. Això sí, ha volgut deixar clar que el seu soci és "Espanya en el seu conjunt" i que els seu interlocutor es diu Mariano Rajoy. Després d'una setmana justa que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fes l'anunci de la data i la pregunta del referèndum, Macron no ha volgut entrar a valorar el tema català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera s'ha pronunciat el president francès en una roda de premsa després de dinar al Palau de l'Elisi amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy. Ha sigut la primera trobada bilateral entre els dos dirigents després de la victòria de Macron, en la qual se li ha preguntat sobre l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de fer un referèndum unilateral el proper 1 d'octubre.

"Sobre el tema Catalunya seré molt simple, molt senzill i molt directe. Es tracta d'un tema intern d'Espanya i no tinc cap comentari a fer", ha afirmat. El president francès ha tirat pilotes fora a l'hora de valorar el conflicte català i, amb Rajoy al costat, no s'ha sortit del guió.

stats