OFICINA ANTIFRAU
Política 01/02/2011

El Govern iniciarà ronda de contactes per nomenar el substitut de Madero a l'OAC

Lluís Maria Corominas (CiU) ha explicat que ni el Parlament ni el Govern poden designar un substitut provisional per a Madero, perquè la llei de l'Oficina Antifrau preserva la "independència" d'aquesta institució

Efe
2 min

BarcelonaEl Govern català iniciarà aviat una ronda de contactes amb els grups de l'oposició per nomenar el substitut del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, David Martínez Madero, que va morir de sobte el 21 de gener passat. Després de la reunió d'avui de la mesa i la junta de portaveus, el vicepresident primer del Parlament, Lluís Maria Corominas (CiU), ha donat explicacions d'aquestes gestions de l'executiu després de comentar que ni el Parlament ni el Govern poden designar un substitut provisional per a Madero, perquè la llei de l'Oficina Antifrau preserva la "independència" d'aquesta institució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La normativa estableix que el director adjunt de la institució assumeixi les funcions del director en determinats supòsits –no es va preveure la mort–, però com que no es va nomenar cap director adjunt no hi ha marge perquè el Parlament o el Govern designin un substitut per a aquest període d'interinitat. L'OAC va demanar per carta recentment a la cambra que elegís amb urgència un director que substitueixi de forma interina Madero, i malgrat no poder fer-ho, el Parlament català donarà suport "logístic" a l'OAC perquè pugui seguir funcionant amb certa normalitat.

Corominas ha explicat que el Govern ha fet arribar als òrgans de govern de la cambra la seva voluntat de tancar aquest interval en l'OAC al més aviat possible, i la setmana passada el grup de CiU ja va deixar clar que intentaria buscar un substitut que susciti el màxim consens de l'oposició. La llei de l'Oficina Antifrau especifica que el director de l'Oficina Antifrau ha de ser proposat pel president català i que serà elegit per una majoria de "tres cinquens" (81 vots sobre 135) del Parlament i, si no és possible, per majoria absoluta en segona volta (68 vots). Així, doncs, CiU només necessitaria sis vots per nomenar un nou president, encara que el primer grup de la cambra va insistir la setmana passada que buscaria un nom que suscités els màxims suports.

Fonts del grup del PSC consultades per EFE han assegurat que ni el Govern ni CiU han iniciat de moment converses amb el primer grup de l'oposició sobre aquest assumpte.

stats