CAP A LA FI D'ETA
Política 05/05/2012

Madina diu que el PSOE "no farà línia de confrontació" amb la reinserció dels presos d'ETA

El dirigent del PSOE i víctima d'ETA garanteix al PP que els socialistes no faran el conflicte basc una arma de confrontació política, com sí que va fer Mariano Rajoy des de l'oposició

Ara / Efe
2 min

BadajozEl secretari general del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, Eduardo Madina, ha dit avui que el PSOE "no farà una línia de confrontació" amb la reinserció dels presos de ETA i ha manifestat el seu suport al Govern en aquesta qüestió, "encara que s'equivoqui". En unes Jornades de Formació de les Joventuts Socialistes d'Extremadura (JSEx) a Olivenza (Badajoz), s'ha referit així a les informacions difoses per integrants de la Comissió Internacional de Verificació (CIV) de l'alto el foc al País Basc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Madina, que ha pres part en aquest fòrum de les JSEx al costat de, entre d'altres, el secretari general extremeny, Guillermo Fernández Vara, i l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra, al Govern li competeix "l'exercici de la plena consolidació" de l'escenari que es va obrir amb l'anunci d'abandonament de les armes de la banda terrorista ETA en el passat mes d'octubre. En aquest sentit, ha assenyalat que el seu partit no va aprendre "res" del PP en política antiterrorista mentre aquest era a l'oposició i que, "tot i així, no trobaran en el PSOE una crítica, no farem d'això una línia de confrontació".

El PSOE i la responsabilitat que no va tenir el PP

Ha afegit que el seu partit estarà "per recolzar el Govern en el que decideixi, encara que s'equivoqui". Segons la seva opinió, el PSOE fa "el que cal fer", que és, segons ell, "defensar el govern i, si s'equivoca, l'hi direm en privat però el defensarem en públic", en un clar retret al PP per l'utilització política que ha fet del conflicte basc mentre era a l'oposició.

"S'han adonat que el risc està en no fer res i estan en un procés de sol·licituds personalitzades de reinserció, d'acostament de presos que ens sembla bé però, si això ho arribem a fer nosaltres, ja hi hagués hagut peticions de dimissió i manifestacions, cosa que nosaltres no farem", ha afegit.

stats