Política 02/09/2017

Madrid acollirà un acte de suport al referèndum de Catalunya el 17 de setembre

Madrileños por el Derecho a Decidir afirma que la Moncloa té l'"obligació" de respectar la consulta

Acn
1 min
CINQUENA MARXA  Des del 2012 el sobiranisme surt al carrer per l’11-S.

MadridPersones de "diversos àmbits de la societat madrilenya" han convocat per al 17 de setembre a les 12.00 a la capital de l'Estat un acte amb el títol 'En Madrid por el derecho a decidir', amb l'objectiu de donar suport al referèndum de l'1-O. Els promotors de la iniciativa donen suport al dret a decidir dels pobles com un "principi democràtic bàsic" i defensen la "legítima aspiració" dels catalans a decidir la seva relació amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el comunicat de l'entitat Madrileños por el Derecho a Decidir, el govern espanyol "té l'obligació de respectar" aquest dret legítim i permetre que la consulta es faci amb "plenes garanties democràtiques, sense posar-hi obstacles". En el comunicat, els convocants d'aquest acte recorden les "multitudinàries mobilitzacions del poble català dels últims anys, així com la consulta celebrada el 2014", com a expressió de la "legítima aspiració" que es vol materialitzar en el referèndum anunciat per a l'1-O, la celebració del qual té el suport del "80% de la població catalana".

El govern espanyol –afegeixen els convocants– ha de respectar aquest dret sense posar-hi traves i "respectar escrupolosament la decisió que se'n derivi, com ha passat en altres llocs".

Madrileños por el Derecho a Decidir també defensa que es facin altres consultes al conjunt de l'Estat sobre els "necessaris canvis polítics i socials" que cal introduir en el "règim del 78, sorgit d'una transició tutelada", i animen a "no caure en la trampa de l'enfrontament entre pobles".

stats