Política 04/09/2012

Madrid prepara una llei per unificar més el mercat espanyol

Vicenç Moliné
2 min
Madrid prepara una llei per unificar més el mercat espanyol

BARCELONA.Un dels objectius del govern de Mariano Rajoy per a aquesta tardor és la creació d'una normativa marc per unificar el mercat espanyol i acabar amb l'"embolic normatiu" que suposen les legislacions autonòmiques, tal com les va qualificar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en el moment d'avançar les intencions de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci el va fer ahir en la inauguració d'un seminari sobre legislació a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, on va advocar per garantir que les empreses puguin traslladar davant d'un òrgan de l'Estat les dificultats que els provoca la dispersió normativa.

Sáenz de Santamaría va avançar que la intenció és crear unes "màximes d'actuació" per a l'aprovació de normes des de les comunitats, que haurien de limitar-se a la normativa única, "buscant en tot cas el benefici de les empreses".

Per justificar la mesura, la vicepresidenta del govern va fer referència a unes dades del Banc Mundial que situen Espanya en la posició 33 sobre 148 pel que fa a dificultats per obrir un negoci. Segons ella, aquestes dificultats es deuen a la varietat de lleis diferents aprovades pels Parlaments autonòmics.

La vicepresidenta va considerar: "Alguna cosa està passant amb la nostra unitat de mercat i amb l'elaboració dispersa de normes que ens posen a la cua de països a l'hora d'obrir un negoci". Després va afegir: "És difícil relacionar-se jurídicament amb una administració quan hi ha diversos centres normatius i quan és necessari que una empresa apliqui diverses lleis per intentar treballar en l'àmbit nacional".

Sáenz de Santamaría va assegurar que es tracta d'un programa "molt ambiciós" que serà de l'interès tant del govern estatal com del conjunt de les autonomies. "Tots hem de ser partícips per aconseguir que el nostre ordenament jurídic sigui com més clar millor", va assegurar la vicepresidenta, que va insistir que la norma "redundarà en benefici de la seguretat jurídica" i "la confiança" en el sistema.

stats