Política 27/09/2017

Maduro s'enriu de Rajoy per haver-li dit "Madero" i li retreu que parlés amb Trump de Veneçuela i no de Catalunya

Carrega contra les expressions "intervencionistes, grolleres i absurdes" del president espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEl president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha carregat durament aquest dimecres contra la trobada entre Donald Trump i Mariano Rajoy a Washington. "El president del govern d'Espanya, Mariano 'Ahoy', com li va dir Trump, i Donald 'Trun', com li va dir Rajoy [...] I quan surten a la roda de premsa, en lloc de parlar de les relacions entre els dos països, es van posar a parlar de Veneçuela. Què és això!?", s'ha queixat Maduro en un discurs televisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per què Mariano Rajoy ha de sortir a parlar de Veneçuela a la Casa Blanca? Que parli d'Espanya. Que parli de Catalunya. Que parli dels problemes entre els Estats Units i Europa, però que s'oblidi de Veneçuela", ha afegit Maduro, rebutjant "les expressions intervencionistes, grolleres i absurdes" del president espanyol contra Veneçuela.

De Trump ha dit que "no deu saber ni on és, Veneçuela". "L'estan enverinant contra Veneçuela", ha dit, per tornar a disparar –i enriure's– de Rajoy, que es va confondre dues vegades a la roda de premsa i va dir "Madero" en lloc de Maduro": "De tant enverinat va començar a parlar del president 'Madero', de Veneçuela. És una cosa increïble", ha dit Maduro, i ha arrencat els riures del públic. "Enfront de Marianito Rajoy, d'Espanya, la nostra màxima venjança és continuar amb un país en revolució. Aquesta és la venjança antiimperialista del poble veneçolà", ha conclòs, abans de passar a un altre tema.

stats