Política 16/05/2019

Manuel Valls: "No volem que Barcelona es governi des de Waterloo"

Arrimadas demana el vot per al seu candidat per evitar que Barcelona es converteixi en "lacilandia"

Anna Mascaró
2 min
El polític francès, durant la seva intervenció

BarcelonaL’alcaldable amb el suport de Ciutadans, Manuel Valls, ha complert a mitges les expectatives en el seu acte central al Pavelló de la Vall d’Hebron a Barcelona. Malgrat que l’aparell de Ciutadans s’ha bolcat en la campanya i ha aconseguit congregar fins a 1.200 assistents (segons l’organització), l’alcaldable no ha aconseguit igualar l’exhibició de força que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va fer el 25 d’abril passat al mateix lloc, en què es va omplir l’estadi. "No volem que Barcelona es governi des de Waterloo", ha reivindicat el candidat, que ha acusat els seus adversaris polítics de "tenir un amor a Barcelona molt condicionat", perquè "es proposen fer-la més petita, aïllar-la, subordinar-la als seus designis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb un discurs encès contra l’independentisme, Valls ha demanat el vot contra els que "tenen una visió petita, provinciana, comarcal, de Barcelona". "Sectarisme, divisió, és el que definiria la Barcelona ‘indepe’", ha dit l’alcaldable, que ha carregat amb especial contundència contra el candidat d’ERC, Ernest Maragall, a qui ha acusat de no voler Jocs Olímpics "perquè els hauria de pactar amb l’Estat".

Valls també s’ha dirigit al votant de perfil socialista (l'opció majoritària en aquest districte a les últimes generals). "La Barcelona que proposo serà fidel a la Barcelona que ells estimen", ha assegurat, i ha demanat que es pensin el sentit del seu vot "amb sentit de la responsabilitat", davant el fet que "els socialistes no diuen clarament" que no pactaran "amb el nacionalisme i amb el populisme".

L’alcaldable ha fet una exhibició de la "transversalitat" que diu representar en un acte amb la presència de perfils molt plurals de la seva candidatura: Inés Arrimadas i l’exministre socialista, Celestino Corbacho, han intervingut a l’acte, però també l’exmembre de l’executiva d’Unió, Eva Parera, així com l’actual regidora de Cs a l’Ajuntament (en són cinc), Marilén Barceló, i Pedro Vargas, tècnic al departament d’assessoria jurídica de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. Com a detall de l’acte, pensant per representar la pluralitat de la candidatura, la banda sonora que l’han acompanyat: Gossos, Manel i Txarango han animat l'arribada dels assistents (i després Txarango ha protestat).

Arrimadas demana el vot perquè Barcelona no sigui "la capital de 'lacilandia'"

Durant la seva intervenció, Arrimadas ha insistit en carregar contra l’independentisme i ha advertit el públic que si l'ex primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, no governa, la ciutat es convertirà en "la capital de 'lacilandia', dels llaços grocs". Així, ha contraposat aquesta llista i el projecte "europeista" que representa al "del separatisme i de Colau".

Al seu torn, Corbacho ha demanat als ciutadans d'esquerres que votin la "clau" de les últimes eleccions catalanes, en què Cs va encapçalar el vot contrari a la independència. "De la mateixa manera que el 2017 Inés Arrimadas va representar aquesta garantia de la defensa del constitucionalisme, l'únic candidat que el dia 26 representa aquests valors és Manuel Valls", ha comparat. També ha preguntat a l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, si tal com diu que no farà alcalde Ernest Maragall, d'ERC, pot dir "amb claredat" si descarta investir de nou l'alcaldessa, Ada Colau.

stats