Política 23/04/2018

Manuel Valls, sobre la seva possible candidatura per Barcelona: "Roda el món i torna al Born. Podeu comptar amb mi"

L'ex primer ministre francès ha recollit el premi al Seny que li ha atorgat Societat Civil Catalana

Mireia Esteve
2 min
L'exprimer ministre francès Manuel Valls a l'entrar a l'acte de Societat Civil Catalana

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha triat el dia de Sant Jordi per atorgar els seus primers premis al Seny. I en aquesta ocasió ha premiat l'ex primer ministre francès Manuel Valls i el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, absent a l'acte -representants de SCC han assegurat que faran arribar-li el guardó el mes que ve al mateix Parlament Europeu-. La presència de Valls és la que ha generat més expectació, després que la setmana passada anunciés que es postulava per liderar la llista de Ciutadans per Barcelona a les eleccions municipals de l'any que ve. Valls ha continuat amb l'ambigüitat durant el seu discurs després de recollir el premi i l'única pista que ha donat ha sigut en forma de dita: "Roda el món i torna al Born". Això sí, ho ha acompanyat de la seva mà estesa i el seu compromís per al "que calgui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta mà estesa, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, no ha volgut donar més detalls sobre aquesta qüestió en declaracions als mitjans abans de començar l'acte. Rivera s'ha limitat a celebrar el premi que ha rebut Valls de l'entitat unionista i ha posat en valor la seva experiència professional i política. Ara bé, no ha volgut donar més detalls sobre la seva possible candidatura per representar el partit taronja a les eleccions municipals de Barcelona. "No és el moment ara, encara queda un any, però Ciutadans està obert a persones amb talent com Manuel Valls", ha explicat.

Durant la seva intervenció en l'acte, Valls ha tornat a carregar contra l'independentisme i ha fet servir la frase que ja va utilitzar en l'última manifestació de Societat Civil Catalana: "El nacionalisme estret i petit és guerra". Valls ha admès que volia ser a la manifestació del 8 d'octubre que SCC va organitzar després del referèndum de l'1-O i ha retret als independentistes que titllin de "fatxes" els que no ho són. "No, aquí hi som els que defensem la llibertat i la democràcia, els que tenim un relat obert".

A l'acte hi ha assistit la plana major del PP i Ciutadans, com el secretari general dels populars a Catalunya, Santi Rodríguez, o els líders del partit taronja, Albert Rivera i Inés Arrimadas; així com també la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que no ha volgut fer declaracions en entrar-hi. L'acte ha començat amb la intervenció del president de l'entitat, José Rosiñol, que ha assegurat que l'unionisme és qui té majoria social: "No anem a guanyar, ja hem guanyat". De fet, Rosiñol ha donat les gràcies "als Puigdemont, Sànchez i Turull" perquè ha assegurat que amb la seva acció política "s'ha despertat la Catalunya que se sent catalana, espanyola i europea". "Som majoria social i hem parat el cop separatista", ha reblat.

Amb tot, Rosiñol ha estès la mà a l'independentisme perquè "defensi les seves idees, però dins la llei", i ha agraït a Antonio Tajani i Manuel Valls la seva "valentia" a l'hora de defensar les seves idees. Rosiñol, a més, ha anunciat que els pròxims dies SCC presentarà un projecte que s'anomenarà "Societat Civil Europea" que serveixi per "combatre el populisme i el nacionalisme a tot Europa".

stats