CAS MERCURI
Política 21/02/2013

Bustos, al ple de renúncia: "Alguns han tingut pressa perquè avui s'executés la sentència"

L'exalcalde de Sabadell ha demanat perdó per si "algú s'ha sentit ofès en algun moment de tensió"

Acn
2 min
Manuel Bustos en el ple d'aquest dijous, en què ha renunciat com alcalde / ACN

SabadellManuel Bustos ha deixat de ser oficialment alcalde de Sabadell en el ple de renúncia que s'ha celebrat aquest dijous al matí a l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu últim discurs, Bustos ha assegurat que "alguns han tingut pressa perquè avui s'executés la sentència", i ha donat les "gràcies" a tots aquells que l'han acompanyat en el seu projecte polític. Tanmateix, ha demanat "perdó" per si "algú s'ha pogut sentir ofès en algun moment de tensió".

Bustos ha donat per aixecada la sessió plenària i, acompanyat per la seva dona, Montse Costa, ha abandonat l'edifici consistorial per última vegada com a batlle.

La sala de plens era plena a vessar d'afins i detractors. La sessió ha començat a les 9 del matí.

Manuel Bustos ha entrat a la sala de plens acompanyat del seu equip de govern. Somreia i parlava amb els altres regidors de forma distesa, malgrat que avui era el ple de renuncia a l'alcaldia. En la seva darrera intervenció, ha carregat contra aquells que "han tingut pressa perquè avui la condemna estigués executada". "La condemna política arriba abans que la condemna judicial", ha subratllat.

Bustos ha dit que vol que "s'esclareixin tots els fets; el perquè, el com i què hi ha al darrere de tot el que s'ha dit". "Quan se sàpiga tot, es descobrirà que cap dels càrrecs electes ni de confiança han tingut res a veure amb la trama de cobrament de comissions", ha assegurat.

Gràcies

El ja exalcalde ha donat les gràcies a tots aquells que l'han acompanyat en el seu projecte polític, especialment als funcionaris que han treballat per la ciutat. Amb un to solemne, també ha agraït a tots aquells que "avui continuen al meu costat malgrat tot el que s'ha dit, perquè són conscients de la nostra honorabilitat".

En la mateixa línia ha demanat "perdó" a les persones "que he tingut més a prop i que m'han hagut de suportar". "De vegades he tingut moments de tensió per la meva passió i vehemència", ha admès. D'altra banda, ha afegit que a partir d'ara treballarà per recuperar la confiança de la ciutadania. "Lluitaré contra la intolerància, la falsedat, la hipocresia i l'odi; perquè l'odi nomes crea odi", ha puntualitzat.

Bustos ha donat per aixecada la sessió plenària i s'han sentit uns quants aplaudiments. El ja excalcalde ha abandonat ràpidament la sala, ha baixat per les escales i ha abandonat l'edifici de l'Ajuntament. A la sortida s'ha queixat que alguns reporters encara el fotografiessin.

stats