Política 07/05/2014

Mor l'expresident del TC Manuel Jiménez de Parga als 85 anys

Va presidir l'alt tribunal entre el 2001 i el 2004. El 2003 va protagonitzar una sonada polèmica quan va negar que Catalunya fos una nació i va dir que l'any 1000 a les "suposades comunitats històriques" la gent ni tan sols es rentava

Europa Press
1 min

MadridL'expresident del Tribunal Constitucional Manuel Jiménez de Parga, magistrat emèrit de la institució, ha mort als 85 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'alt tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jiménez de Parga va presidir el Constitucional entre el 2001 i el 2004, després d'haver exercit com a magistrat des del 1995. Anteriorment havia estat conseller d'Estat, del 1986 al 1995. Catedràtic de dret constitucional, també va ser ministre de Treball amb la UCD, entre el 1977 i el 1978.

Jiménez de Parga va protagonitzar una sonada polèmica l'any 2003 quan va negar que Catalunya fos una nació i ho va argumentar dient que fa mil anys, mentre a Andalusia i Granada tenien "diverses dotzenes de sortidors d'aigua de diferents colors i olors", en "les anomenades comunitats històriques ni tan sols sabien rentar-se els caps de setmana".

Va dir l'aleshores president del TC: "Una organització de nacionalitats i regions en un territori d'Espanya, ple d'història, de nord a sud, d'est a oest, amb uns regnes de brillant trajectòria, no pot seriosament quedar reduït a comunitats que diuen que són diferents perquè van plebiscitar afirmativament durant la República un estatut d'autonomia. No talli vostè aquí; talli l'any 1000, quan els andalusos teníem, i Granada tenia, diverses dotzenes de sortidors d'aigua de colors diferents i olors diverses, i en algunes d'aquestes anomenades comunitats històriques ni tan sols sabien rentar-se els caps de setmana".

stats