PERSONAL EVENTUAL
Política 16/02/2011

Dues càrrecs de confiança del Govern incrementen notablement la remuneració en poques setmanes

Els consellers Cultura i Salut augmenten el salari 17.500 euros i 9.000 euros anuals a respectives empleades eventuals

Roger Tugas
1 min
Mar Jimenez, periodista i assessora en matèria de comunicació i difusió del departament de Cultura.

BarcelonaLa crisi i les retallades no arriben a tothom dins el Govern. Mentre els consellers han de trencar-se el cap per aplicar retallades del 10% en el seu pressupost, hi ha dues càrrecs de confiança que han vist incrementada la seva remuneració de forma important respecte el moment en què les van nomenar, fa poques setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas més exagerat és el de la periodista Mar Jimenez, a qui el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va fitxar com a assessora en matèria de coneixements culturals, amb un salari anual d'uns 45.000 euros anuals, una quantitat similar a la que cobrava el seu predecessor en el càrrec, Sebastià Alzamora. El Diari Oficial de la Generalitat va publicar el nomenament el passat 18 de gener, però avui ha fet oficial que Jimenez ha estat cessada de la tasca anterior i ha estat nomenada assessora en matèria de comunicació i difusió. Per aquest càrrec, ha passat a cobrar uns 62.500 euros anuals, fins a 17.500 euros més. Un increment de gairebé el 40% en menys d'un mes.

L'altra afortunada ha estat Sílvia Cordomí, a qui el conseller de Salut, Boi Ruiz, va escollir responsable d'Estratègia del departament el passat 24 de gener, amb una remuneració de poc més de 48.000 euros anuals. Segons ha publicat avui el Diari Oficial de la Generalitat, el passat 9 de febrer Cordomí va ser cessada del seu càrrec anterior per tornar a ser nomenada, de nou, responsable d'Estratègia del departament de Salut. Aquesta vegada, però, amb un salari de gairebé 57.000 euros anuals, uns 9.000 euros més en tan sols dues setmanes.

stats