Política 24/08/2018

Maragall avisa Borrell que seguirà desplegant "sense parar" les delegacions catalanes a l'exterior

El conseller desoeix l'anunci del seu homòleg espanyol i diu que el seu "interès" és que "Catalunya estigui present al món"

Ara
1 min
Sí: Ernest Maragall. No: José Antonio Monago

BarcelonaErnest Maragall ha fet cas omís de l'últim gest del govern espanyol: portar als tribunals la reobertura de les delegacions catalanes a l'exterior. Així ho ha fet saber el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència en una entrevista a Catalunya Ràdio: "Això [el recurs que va anunciar el seu homòleg Josep Borrell] no atura res: les nostres delegacions seguiran el camí normal per desplegar-se en plenitud", ha assegurat després de dir que ho faran de manera "sistemàtica, però sense parar". El seu objectiu, ha dit, és que "Catalunya sigui present al món".

A més, Maragall també ha advertit que el govern espanyol ja estava avisat: "Hem aplicat un criteri de normalitat democràtica mínima un cop ha deixat d'estar en vigència l'aplicació de l'article 155". Això sí, ha assegurat que la Generalitat es defensarà jurídicament quan els arribi la notificació del recurs contenciós administratiu que ahir va presentar Borrell i que reclama que, de moment, es tanquin totes les delegacions a l'exterior. "Si algú té alguna cosa a reclamar, la denuncia. I qui considera que ho ha fet bé, com nosaltres, ho defensa", ha conclòs.

Els països nòrdics, els Balcans... i la Xina

El conseller d'Acció Exterior també ha dibuixat els propers objectius diplomàtics de la Generalitat. Ha dit que, per començar, encara queda una delegació per reobrir després de l'aixecament del 155. Es tracta de Portugal. També ha explicat, però, que estan estudiant obrir-ne de noves i ha parlat dels països nòrdics, dels Balcans, de la zona del Mediterrani i fins i tot de la Xina i els estats de l'Orient Mitjà.

stats