Política 08/09/2012

Maragall alerta d'un PSC "marginal" si no escolta el clam independentista

L'ex conseller i diputat socialista Ernest Maragall avança en una entrevista al diari Berria que el PSC és a punt de descobrir que "no té terra"

Acn
2 min
Ernest Maragall fotografiat ahir davant la redacció de l'ARA l'endemà de votar a favor de la Hisenda pròpia.

BarcelonaL'exconseller i diputat del PSC Ernest Maragall ha assegurat que no li fa por l'independentisme, i fins i tot ha dit que hi votaria a favor en un referèndum. En una entrevista al diari 'Berria', Maragall ha advertit que el PSC es pot convertir en "marginal" si no és capaç d'escoltar el clam independentista creixent a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sempre es discuteix si els partits tenen sostre: jo crec que el PSC està a punt de descobrir que no té terra", ha advertit. Maragall ha assegurat que si el PSC vol ser alternativa de l'esquerra catalana, ha de ser "estrictament català", cosa que l'actual direcció no entén. "Això és el que els porta al carreró sense sortida en què sembla que s'han ficat".

Segons Maragall, davant d'una direcció que no entén que el PSC ha de ser només català, cal que la minoria dins del partit que sí que ho pensa "agafi la veu per dir ben alt què és, què creu, què proposa", perquè ara mateix "no té sentit que el PSC no entengui que ha de ser un partit estricta i exclusivament català en tots els temes".

Només així, al seu parer, se superarà aquesta "explosió de desconcert" que ara mateix hi ha en les files socialistes, que no són capaces de trobar un "rumb definit, clar, que la gent entengui".

Però a més, ha continuat, el PSC ha de ser capaç d'escoltar i entendre el missatge d'una societat que cada cop camina més cap a l'independentisme. Tot i que ha reconegut que ell sempre ha preferit una solució confederal, ara mateix la independència "ja no fa por a ningú", ni tampoc a ell mateix. Si el PSC no ho comprèn, ha dit, "s'haurà d'atendre a una marginalitat creixent, situar-se en un espai marginal".

El PSC, segons ell, no pot continuar "refugiant-se en un electorat fidel en determinats territoris i comarques i ciutats", ni tampoc pot seguir només parlant de les qüestions socials com a únic terreny interessant d'acció política.

En un hipotètic referèndum, ha dit que no tindria "gaire inconvenient a votar que sí", però ha apuntat que primer cal treballar primer i estar en condicions i ser solvent com a estat.

stats