DRET A DECIDIR
Política 20/09/2012

Maragall proposa un congrés urgent del PSC per debatre'n el rumb nacional

L'exconseller admet que no es veu repetint de diputat: "Això s'ha acabat"

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat del PSC Ernest Maragall ha proposat aquest dijous que el seu partit convoqui abans de les eleccions al Parlament "un congrés extraordinari o una conferència nacional oberta a tota la gent d'esquerres i catalanista" per debatre el full de ruta i la posició en el debat nacional. L'exconseller, crític amb Pere Navarro i el seu equip, és partidari del dret a decidir i de l'estat propi. En una entrevista a la Xarxa, Maragall ha afirmat: "No em sembla que estiguem sent alternativa de govern ni que estiguem a l'altura del procés d'unitat que demana el moment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La convocatòria d'aquest conclave socialista serviria per donar, segons ell, una sortida a la impossibilitat material per una qüestió de temps de celebrar primàries a la francesa −tal com va prometre Navarro i volien els crítics− si Artur Mas convoca eleccions a la tardor en els propers dies. "Si Mas convoca eleccions, el PSC tindrà una magnífica excusa per no convocar primàries", ha postil·lat.

No repetirà de diputat

El diputat ha afirmat que ell ja no es veu repetint de diputat. "Això s'ha acabat", ha conclòs Maragall, que va trencar la disciplina de vot del partit en el debat del pacte fiscal.

stats