Política 23/09/2018

Maragall s'inclina per una "llista oberta de ciutat" per "maximitzar" els vots d'ERC a Barcelona

El nou alcaldable d'ERC a les municipals deixa la porta oberta a incorporar independents

Ara
2 min
Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl conseller d'Acció Exterior de la Generalitat i ara alcaldable a les pròximes eleccions a Barcelona, Ernest Maragall, ha suggerit aquest diumenge al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio, l'aposta per una "llista oberta de ciutat" per tal de "maximitzar" els vots d'ERC. "Deixo la porta oberta que entri a la llista d’ERC qui coincideixi i es comprometi amb el programa per a Barcelona que defensarem", ha afirmat Maragall.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una formula guanyadora, que ERC s'obri a la ciutat incloent la participació cívica. I això és molt diferent de la llista unitària. Hem de maximitzar els vots", ha dit, i ha apuntat que fins i tot podria incloure algun element més a les sigles per visibilitzar aquesta barreja amb independents.

Així doncs, el nou candidat d'ERC per a les eleccions a Barcelona ha afirmat que "pel bé" de la capital catalana cal plantejar un projecte de ciutat "amb la màxima ambició". I ha afegit: "Pel bé de Catalunya, hem de ser capaços d’articular acció conjunta i unitària".

Sobre la possibilitat de buscar acords amb la resta de forces polítiques municipals, Maragall ha dit: "Estarem disposats a entendre'ns amb Junts per Catalunya, la CUP i els Comuns, si pogués ser, en la construcció d'aquest concepte de dignitat". "Entenem clarament que Barcelona vol comptar amb una orientació republicana i progressista explícita", ha afegit.

Tot i això, Maragall manté que no és segur al 100% que acabi sent ell el cap de llista dels republicans a Barcelona. "Hem de prendre encara una decisió i s'ha de verificar tot", ha dit. Però a més, compta que haurà de superar unes primàries internes a Esquerra de Barcelona i "que tot es verifiqui". Així, el conseller assegura que no deixarà el càrrec de conseller d'Acció Exterior, com a mínim, "fins a mitjans o finals de novembre".

Bosch manté el rebuig a la llista unitària

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, també ha afirmat en una entrevista publicada aquest diumenge a 'La Vanguardia' que amb Ernest Maragall es mantindrà el rebuig a la llista unitària perquè el partit ja va "deixar clara" la seva posició en una conferència nacional i una ponència política que va ser votada per una majoria "aclaparadora".

"Nosaltres el que no farem és abandonar l'esquerra del tot a Ada Colau", ha reblat. En aquest sentit, creu que la seva etapa política a Madrid "correspon al passat" i que Europa "li agrada molt". Amb tot, es posa a disposició del partit i reitera que encara "no hi ha cap decisió presa". Amb el seu pas al costat, Bosch assegura que poden aspirar a governar la ciutat de Barcelona perquè l'actual govern és "molt millorable".

De donar suport a la investidura d'Ada Colau, Bosch diu que han anat evolucionant a una "oposició més ferma". "La desil·lusió i decepció que hem viscut nosaltres crec que l'ha viscut molta gent", ha reblat. Per Bosch, Maragall representa "la millor etapa de l'Ajuntament", que va associada al cognom Maragall. "Millora les expectatives que jo podia plantejar i ajuda a tenir més possibilitats, a créixer i ser més plurals", ha insistit.

stats