Política 24/10/2018

Maragall matisa que la mediació internacional és "essencial i prèvia" al referèndum

Diu que el 50% del qual va parlar a la BBC serà necessari per a la "verificació" de la independència

Ara
1 min
Ernest Maragall arriba a la delegació del Govern a Brussel·les

BarcelonaEl conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, ha volgut enterrar aquest dimecres la polèmica per la interpretació que es va fer de les seves paraules al programa 'HardTALK' de la BBC, on va dir que l’independentisme "no tindrà cap dret a demanar suport internacional" fins que no superi "com a mínim el 50%" de suports. Ho va dir el mateix dia en què el president de la Generalitat, Quim Torra, feia una crida des de Ginebra a la mediació internacional per fer possible un referèndum pactat amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El Punt Avui Televisió, Maragall deixa clar que les seves declaracions no contradeien el missatge del president, amb el qual –assegura– coincideix "plenament". En aquest sentit, matisa que la mediació és "essencial i prèvia" al referèndum, i que la majoria del 50% serà necessari per a la "verificació democràtica a la qual aspirem", en referència –segons fonts d'Exteriors– a la independència.

"Cal prioritzar el fet de ser més i això ho fem tots, inclòs el president Torra. Si repassem les seves declaracions veurem que la sintonia és plena. Es tracta d’una autoexigència democràtica", afegeix Maragall. Torra li ha agraït que hagi "matisat" les seves paraules en un missatge a Twitter, on insisteix: "La mediació internacional és imprescindible per resoldre el conflicte polític: llibertat presos polítics, retorn d’exiliats i dret d’autodeterminació". Segons fonts de l’entorn de Torra, el president va fer arribar al conseller la necessitat de matisar el seu missatge.

stats