Maragall presentarà dimarts la renúncia com a conseller d'Acció Exterior

Passarà a assumir les regnes de la candidatura d'ERC a les municipals

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, presentarà dimarts vinent la seva renúncia al càrrec al president Quim Torra. Així ho ha confirmat el mateix Maragall durant una entrevista a 'Els Matins' de TV3. Maragall deixa el Govern per ser, com va avançar l'ARA, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona.

El conseller viatja aquesta setmana a Washington, als Estats Units, per reobrir-hi la delegació en aquest país, tancada durant el 155, i que ara encapçalarà Victòria Alsina, una candidata escollida a través de concurs públic. Maragall també ha reobert, durant el seu període de conseller, les representacions del Govern a Berlín, Londres i Roma, i estan a punt de tornar-se a posar en funcionament les de París i Suïssa.
Encara està pendent de concretar-se el relleu de Maragall a la conselleria, que tot apunta que serà l'actual cap de files d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch. En cas de confirmar-se el moviment, haurà de ser substituït al consistori. El número 6 d'ERC a les municipals, que és qui entraria si corregués la llista i no renunciés al lloc, l'ocupava la gestora cultural Gemma Sendra.

Més continguts de