FACT-CHECKING
Política 23/05/2019

'Fact-checking': Maragall no ha proposat expropiar tots els pisos buits de Barcelona, com diu Valls

El candidat d'ERC va dir que no ho descartava només en casos de pisos turístics il·legals que no parin l'activitat i no arribin a un acord amb l'Ajuntament

Ara
1 min
Ernest Maragall i altres candidats d'ERC metropolitans, al mirador de Barcelona

BarcelonaL'alcaldable amb el suport de Ciutadans, Manuel Valls, ha parlat aquest matí de la proposta electoral "d'un nou líder bolivarià". "No és Maduro, ni Iglesias ni Colau, sinó Ernest Maragall", ha assegurat l'ex primer ministre francès, que ha acusat el candidat d'ERC de "radicalitzar-se cada dia més", i ho ha exemplificat amb el fet que hagi "proposat l'expropiació de tots els pisos buits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El compromís de l'alcaldable d'ERC pel que fa als pisos buits que hi ha actualment a Barcelona no és expropiar-los tots, sinó fer-ho només en alguns casos concrets. Tal com va explicar l'ARA, Maragall pretén convertir els allotjaments il·legals en pisos de lloguer per als barcelonins, per a la qual cosa primer caldrà identificar-los i després exigir als propietaris que parin l'activitat il·legal. Si no ho fan, va dir, ERC no descarta expropiar aquests habitatges.

En el debat entre alcaldables dedicat exclusivament a habitatge (que va tenir lloc el passat dilluns), Maragall es va mostrar partidari d'expropiar "grans tenidors" només en cas que "fos necessari", tal com s'està portant a la pràctica a Berlín. Tots els assistents al debat (sense cap representant de la candidatura de Valls) van valorar positivament portar a terme mesures en aquest sentit.

stats