Política 06/07/2013

El partit d'Ernest Maragall veu un "pacte de rendició" en la declaració que el PSC ha signat amb el PSOE

Nova Esquerra Catalana creu que l'acord de Granada "valida la sentència contra l'Estatut" i "renuncia al concepte de 'federalisme'"

Ara
2 min
Sí: Ernest Maragall. No: José Antonio Monago

Barcelona"El consell de Nova Esquerra Catalana (NECat), reunit aquest matí a Barcelona, lamenta el pacte de rendició que el PSC signa avui a Granada". Així avalua el partit d'Ernest Maragall la participació dels socialistes catalans en el consell territorial del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat emès, NECat diu que considera "especialment greu les declaracions de satisfacció del primer secretari socialista, Pere Navarro, a propòsit de la inclusió del concepte d'ordinalitat 'tal com es preveu en la sentència del Tribunal constitucional'". Per Maragall i el seu equip, "amb aquest acord, el PSC valida la sentència contra l'Estatut. Per tant, renuncia al concepte de federalisme".

Nova Esquerra Catalana creu que "el socialisme democràtic catalanista fa temps que ha perdut el seu representant més important a través de les rendicions reiterades que el PSC va presentant a la societat catalana com si es tractés de casos d'èxit".

El text difós també recorda que Nova Esquerra Catalana i alguns dels seus inscrits participaran la setmana que ve en els actes organitzats pel Fòrum Cívic i a l'assemblea d'Avancem, els grups crítics del PSC.

Operació recentralització

El consell de Nova Esquerra Catalana també ha constatat la "preocupació per les informacions sobre legislació espanyola que amenacen l'autogovern del país", com ara la llei d'unitat de mercat o el traspàs de funcionaris a l'Estat quan es tanquin organismes públics. "Són exemples de les intencions de l'Estat: fer creure que les autonomies i els ajuntaments són els responsables de la crisi, recentralitzar organismes i competències com si l'Estat fes una millor gestió", assegura NECat.

El partit anuncia el seu "rebuig frontal" a aquests moviments del govern de Rajoy i que "es posicionarà al costat del Govern i dels partits polítics que defensin l'autogovern de Catalunya".

stats