DEBAT SOCIALISTA
Política 01/08/2012

Maragallisme vs. PSC

Navarro vol aplacar Ernest Maragall tot i saber les dificultats de domar un pensament sempre lliure. Pasqual Maragall va generar moltes incomoditats a la direcció socialista, com ara ho fa el seu germà Ernest, que en reivindica l'ideari i projecte

Roger Tugas
1 min
TRENCAMENT ESGLAONAT Ernest Maragall va seguir al PSC en el segon tripartit tot i  La caiguda de Pasqual Maragall, però al final ha desentonat també al si del PSC.

BarcelonaNo és el primer cop que un Maragall incomoda la direcció del PSC. El procés negociador de l'Estatut el 2006 va sentenciar el llavors president Pasqual Maragall, i sis anys més tard, la votació del nou pacte fiscal ha posat contra les cordes les relacions entre la cúpula del partit i el seu germà petit, Ernest Maragall –des d'un paper de diputat en principi més secundari–.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No molesta tant la seva ideologia com la manera d'actuar, poc homologable a la dels partits tal com es conceben a Catalunya, on les decisions de la cúpula passen per damunt dels criteris individuals. El pensament lliure i l'actuació autònoma té difícil encaix en uns engranatges de partit tan ben travats. Tot i això, precisament aquestes són les qualitats que van facilitar a Pasqual Maragall ser l'únic candidat socialista que ha guanyat unes eleccions catalanes i pactar amb ERC i ICV la constitució d'un govern d'esquerres alternatiu a CiU.

Podeu llegir el reportatge, amb les opinions de Toni Comín, Josep Maria Vallès, Josep Ramoneda, Xavier Rubert de Ventós i Àngel Ros, a l'Ara Premium.

stats