ELECCIONS MUNICIPALS
Política 28/04/2015

ERC creu que les llistes fantasma de PSC i PP ratifiquen les municipals com a primera volta del 27-S

Magda Casamitjana (MES) es mostra "astorada" per les pràctiques dels socialistes i creu que "fan molt mal al país i a la regeneració democràtica"

Roger Tugas
1 min
Representants d'ERC, MES i Avancem, aquest dimarts en un esmorzar informatiu / ACN

BarcelonaEl secretari de política municipal d'ERC, Marc Sanglas, ha opinat aquest dimarts que el PSC i el PP han presentat candidatures fantasma a les eleccions municipals perquè també consideren que són la primera volta del 27-S, com defensen els republicans. "Algú entén que els vots es comptabilitzaran en relació al suport al procés, no només ho diem nosaltres", ha afirmat el dirigent d'ERC, qui creu que aquests partits pretenen possibilitar amb aquesta maniobra que més gent pugui botar "candidatures unionistes", encara que sigui sense candidats del municipi –de fet, la líder a Catalunya del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ja va vincular les seves candidatures fantasma al procés–. "Ja es veurà si això incentiva o no la praxi política", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, la dirigent de Moviment d'Esquerres (MES) Magda Casamitjana s'ha mostrat "astorada" per les pràctiques del seu antic partit, ja que ha opinat que "el més important és la proximitat". "No entenc que es puguin fer llistes amb gent que no coneix els problemes de la ciutadania", ha insistit, i ha considerat que "fan molt mal al país i a la regeneració democràtica". Al seu torn, Jordi del Río (Avancem) ha declinat fer sang però ha apostat per "prioritzar qualitat a la quantitat".

stats