Política 23/07/2015

Margallo relaciona el procés sobiranista amb el franquisme i titlla Mas de totalitarista

El ministre d'Afers Exteriors carrega contra la candidatura unitària del 27-S i diu que "veure un convergent votant una llista encapçalada per un comunista és bastant xocant"

Marc Toro
1 min
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. EFE

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, s'ha sumat aquest dijous al seguit de declaracions dels membres del govern espanyol en contra del full de ruta sobiranista i el plantejament de les eleccions del 27-S. I ho ha fet assimilant l'estratègia que està seguint el Govern de la Generalitat a la que practicava el règim franquista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sóc profundament espanyol i catòlic. Mal catòlic, però catòlic. I si alguna cosa em va molestar de la dictadura espanyola és l'ús que va fer del nom d'Espanya i de la religió pels seus fins", ha arrencat Margallo en el marc d'una trobada de diàleg interreligiós. "És per això que cada cop que escolto un polític dient que no votar-lo a ell és no votar la nació [en referència a Artur Mas] em poso a tremolar, perquè això és la llavor, el germen del totalitarisme", ha afegit.

"Trencar la legalitat i sotmetre catalans a una pregunta tan rellevant i decisiva com la que vol plantejar la Generalitat ha fragmentat la societat catalana. Això és òbviament preocupant", ha continuat el ministre, que també ha lamentat les conseqüències del trencament de CiU: "La coalició ha estat un element clau de l'estabilitat política a Catalunya i Espanya", ha dit.

Després d'apuntar que el trencament de la federació ha fet que els dos partits perdessin la "centralitat política", ha lamentat que la situació situï "els votants Convergència en tessitura d'haver de votar una llista que encapçalada per Raül Romeva". "He coincidit amb Romeva al Parlament Europeu, i em mereix tots els respectes, però veure un convergent votant una llista encapçalada per un comunista no deixa de ser una qüestió bastant xocant", ha argumentat.

stats