Política 24/11/2016

Margallo: "Rita vivia de lloguer i estiuejava en una casa de la seva germana, no tenia més patrimoni"

L'exministre i amic personal de Barberá explica que ella volia fer una roda de premsa per defensar-se durant la campanya de les eleccions basques i gallegues: "Li vaig dir que si la feia perjudicaria el partit, i va decidir no fer-la"

A.s.
2 min
L’exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo va desmarcar-se de l’estratègia del PP amb Catalunya.

BarcelonaJosé Manuel García Margallo era amic personal de Rita Barberá, i de fet va ser un dels pocs polítics del PP que no li va girar l'esquena els últims mesos. Margallo assegura que Mariano Rajoy també va mantenir el vincle amb Rita fins al darrer minut. L'exministre d'Afers Exteriors, avui en una entrevista a Telecinco, no ha sigut tan crític amb el seu partit com ho va ser ahir al matí, poques hores després de la mort de l'exalcaldessa de València.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ha reiterat els retrets a la premsa per la "cacera mediàtica" que va patir Rita Barberà l'últim any: "El que hi ha segur és que ella va donar 1.000 euros per finançar una campanya electoral. Aquí es fa una presumpció de culpabilitat que diu que després va rebre dos bitllets de 500 euros, i que aquests diners tenien origen il·lícit".

L'exministre argumenta que Rita mai s'ha lucrat personalment de la seva acció política explicant la seva situació econòmica: "Qui la coneix sap que el seu patrimoni era una casa de lloguer i estiuejava a casa de la seva germana. Aquest és tot el seu patrimoni després de 24 anys d’alcaldessa".

Per aquest motiu, i davant les crítiques que va rebre quan va deixar el partit però va mantenir l'escó al Senat, Margallo ha dit: "Ella no va deixar l’escó perquè se sentia innocent, i com que no tenia patrimoni ni estalvis, necessitava el sou. No tenia cap càrrec orgànic dins el partit, ella només era alcaldessa, i després, senadora, i prou".

"Em va dir: 'Ja m’ho han pres tot, i ara em volen prendre també la honorabilitat'", recorda.

Margallo ha remarcat que malgrat haver deixat el PP a petició del partit, ella va defensar les sigles que va ajudar a fundar fins a última hora: "Rita volia fer una roda de premsa per defensar-se durant la campanya de les eleccions basques i gallegues, i jo li vaig demanar que no ho fes, perquè perjudicaria el partit, i ella va renunciar a la seva defensa pública per no perjudicar el partit".

Per acabar, Margallo ha fet una reflexió genèrica: "Responsabilitat jurídica tothom sap què és, però la responsabilitat política no se sap gaire bé què és. És un concepte indeterminat i, per tant, molt perillós".

stats