Margallo cita l'ambaixador de Letònia per retreure-li el gest del seu govern cap al sobiranisme català

El ministre vol demanar-li explicacions per les declaracions del primer ministre letó, que s'ha pronunciat a favor de reconèixer la independència de Catalunya

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo , ha convocat el proper dilluns l'ambaixador de Letònia a Espanya per presentar una protesta formal del govern espanyol per les declaracions del primer ministre letó, Valdis Dombrovskis, que s'ha pronunciat a favor de reconèixer la independència de Catalunya.

El ministre vol demanar explicacions per aquestes declaracions i els motius que l'han portat a formular-les en una entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Dombrovskis defensa que la Via Catalana és "un missatge molt poderós" i és "necessari prestar-hi atenció". Preguntat sobre si Letònia reconeixeria una Catalunya independent, respon: "Si hi ha legitimitat en el procés diria, teòricament parlant, per què no?".

L'ambaixador letó a Espanya, Janis Eichmanis, anirà a la seu d'Exteriors per rebre també el posicionament del govern de Mariano Rajoy davant el desafiament sobiranista català. Margallo va advocar ahir pel diàleg dins del marc constitucional després de la Diada de Catalunya, encara que va dir que li produeixen "preocupació i tristesa" aquests actes.

Després de reconèixer que la mobilització va ser un "èxit", va demanar fer una "reflexió" sobre l'organització territorial, així com "convèncer" els catalans que volen la secessió que aquesta comunitat està millor dins que fora d'Espanya.

Més continguts de