POLÍTICA
Política 03/12/2012

Margallo avisa que una consulta d'autodeterminació seria un "cop d'estat institucional"

En una conferència col·loqui a València, el ministre d'Exteriors torna a carregar contra el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per l'aposta sobiranista

Agències
1 min
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest dilluns / EFE

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit avui que una consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya constituiria un "cop d'Estat institucional" que trencaria l'"ordre constitucional". El ministre, que s'ha pronunciat sobre aquest tema en una conferència col·loqui organitzada a València pel fòrum Las Provincias, ha subratllat, a més, que el "gran error" del "desafiament sobiranista" del president català en funcions, Artur Mas, és "oblidar que dir adéu a Espanya és dir adéu a Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si finalment es convoqués la consulta, estaríem davant d'un cop d'estat institucional o jurídic; no és un cop violent, però és una ruptura de l'ordre constitucional", ha manifestat. Segons la seva opinió, la independència de Catalunya suposaria un "retrocés històric" de tal magnitud que està convençut que induiria els ciutadans a fugir d'"una temptació que només porta a la perdició i al desastre".

Recurs al TC

García-Margallo confia que no es produeixi finalment aquest referèndum, i en cas que així sigui, ha reiterat que el Govern ho recorrerà davant el Tribunal Constitucional.

stats