Política 27/04/2012

Margallo: "El rei va intentar dissimular el dolor, però vaig percebre que era intens"

El ministre d'Exteriors ha explicat a RNE que el monarca espanyol "feia cara de dolor" durant la trobada que va celebrar ahir dijous amb el xeic Abdullah bin Zayed al Nahyan, abans que l'haguessin d'operar de nou del maluc

Efe
2 min
El rei, el ministre d'Exteriors dels Emirats Àrabs i el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo / EFE

MadridEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha revelat aquest divendres que el rei, en l'audiència que va mantenir ahir dijous amb el cap de la diplomàcia dels Emirats Àrabs Units (EAU), "va intentar dissimular el dolor" al maluc, però era evident que era "intens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo va estar present a la reunió que Joan Carles va oferir al xeic Abdullah bin Zayed al Nahyan, al seu despatx, al Palau de la Zarzuela, a les 18 hores, poques hores abans que fos operat d'una luxació de maluc a la clínica Sant José de Madrid.

"En un moment determinat, el rei estava assegut davant meu. Va fer un moviment amb la cama esquerra i va dir: he fet un mal moviment", ha comentat García-Margallo en declaracions a RNE. "Ho va intentar dissimular, però jo vaig percebre a la cara que estava tenint un dolor intens", ha afegit.

Segons García-Margallo, l'entrevista del monarca amb el ministre dels EAU va durar menys del previst perquè Joan Carles de Borbó "feia cara de dolor".

Una hora abans de la trobada amb el xeic, el rei va mantenir la primera reunió de treball amb el director de l'Institut Cervantes, Víctor García de la Concha. Era el primer acte oficial que feia després de la intervenció quirúrgica de maluc a la qual es va sotmetre arran de la caiguda a Botswana.

El titular d'Exteriors ha elogiat que el rei, després de la primera operació al maluc el passat 14 d'abril, hagués volgut recuperar "tan aviat la seva missió diplomàtica" per rebre el ministre dels Emirats. "És una persona d'una enorme enteresa, molt conscient del paper que té com a representant d'Espanya", ha destacat García-Margallo.

Després de ser intervingut d'una luxació al maluc ahir a la nit, el rei està en observació i s'espera que passi a planta en les pròximes hores.

stats