Política 10/09/2015

Margallo repta Junqueras a un cara a cara sobre el futur de Catalunya a la UE i el líder d'ERC accepta

El ministre proposa que el debat sigui el dia 23 aprofitant que visitarà Catalunya i ofereix al líder dels republicans que triï escenari i format

Efe / Ara
1 min
José Manuel García-Margallo, aquest dijous a Barcelona / ACN

Madrid / BarcelonaEl ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha reptat el president d'ERC, Oriol Junqueras, a un debat sobre el reconeixement internacional d'una Catalunya independent i, en concret, sobre la seva sortida de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'agència Efe, ha respost al repte que li ha plantejat al seu torn avui mateix Junqueras perquè digui "en quin tractat de la UE, directiva o simple article es parla de l'exclusió automàtica d'un territori" que ja forma part de la comunitat europea per constituir un estat propi.

El ministre s'ha mostrat "encantat" de debatre amb el màxim responsable d'ERC, amb el qual va coincidir durant uns quants anys al Parlament Europeu per la condició d'eurodiputats de tots dos.

"Estaré encantat de debatre-hi al fòrum que ell esculli o a la televisió. Hi anirem i debatrem", ha assenyalat García-Margallo, que ha dit que està disposat a fer el debat quan vulgui Junqueras sempre que la seva agenda l'hi permeti.

Per això, ha arribat a plantejar-li que aquest debat sigui el 23 de setembre, dia en què té previst tornar-se a desplaçar a Catalunya.

Margallo ha reiterat que una Catalunya independent no podria formar part de la UE i que és "impensable" que un territori que no sigui un estat en termes de dret internacional pugui ser membre de les Nacions Unides.

Hores més tard, Junqueras ha acceptat des del seu compte de Twitter el repte al ministre. "Encantat de debatre amb vostè, la gent té dret a estar ben informada", exposa en una piulada:

stats