Política 14/06/2018

Margarita Robles manté tota la cúpula militar i el director del CNI

La ministra justifica la decisió com una manera de donar "estabilitat i seguretat" a la ciutadania

Ara
1 min
La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles.

BarcelonaLa ministra de Defensa, Margarita Robles, manté en els seus càrrecs tota la cúpula militar i també el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán. Segons un comunicat difós pel ministeri de Defensa, la ministra ha decidit donar continuïtat a tots aquests càrrecs perquè creu que és "necessari donar estabilitat, seguretat i defensa a la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Robles, la decisió respon al fet que el ministeri que ella representa és un "ministeri d'estat", i ha recordat que les "forces armades estan al servei de la societat i fan una missió extraordinària en la defensa de la pau i la seguretat al món". De fet, en el seu comunicat la ministra també justifica aquesta decisió des d'una perspectiva "col·lectiva i integrada per promoure la pau internacional i la seguretat global".

Així, a part del general de l'exèrcit Fernando Alejandre Martínez com a cap de l'estat major de la defensa (Jemad), Robles també manté en el càrrec el general Javier Varela Salas com a cap de l'estat major de l'exèrcit de terra (Jeme) i l'almirall general Teodoro López Calderón com a cap de l'estat major de l'armada (Ajema). La ministra també ha ratificat el general de l'aire Javier Salto Martínez-Avial com a cap de l'estat major de l'exèrcit de l'aire (Jema) i l'almirall Juan Francisco Martínez Núñez com a secretari general de Política de Defensa (Segenpol).

stats