Política 15/06/2011

María San Gil, sobre Bildu: "A Hitler també el va votar molta gent"

L'expresidenta del PP basc lamenta l'"extraordinària" irrupció del partit abertzale als ajuntaments i assegura que "que els voti molta gent no sempre dóna legitimitat"

Jordi Nicolás Soler
2 min
María San Gil/EFE

Barcelona"Em sembla terrible que ocupi l'alcaldia de Sant Sebastià algú tan allunyat dels plantejaments democràtics com Bildu". Amb aquestes paraules l'expresidenta del PP basc, María San Gil, ha volgut fer palès el seu rebuig al fet que el partit abertzale governi la ciutat. En una entrevista a TV3, l'exdirigent del PP ha assegurat que no sent "res" quan veu membres d'aquest partit i que no els saluda, i ha assegurat que era conscient que la irrupció de Bildu als ajuntaments bascos seria "extraordinària". En aquest sentit, San Gil ha assenyalat que els votants de Bildu "haurien pogut votar Aralar, que defensa el mateix que Bildu però estan allunyats de la violència". "Com podem entendre que hi hagi 313.000 persones a qui, des de la passivitat, no els importin les conseqüències del terrorisme?", s'ha preguntat. "Que els voti molta gent no sempre dóna legitimitat, a Hitler també el va votar molta gent", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aznar, "un luxe i un privilegi"

D'altra banda, San Gil, que va abandonar el PP del País Basc fa tres anys, ha assegurat que se sent "decebuda" amb el seu antic partit, "sobretot amb la manera de dirigir certes politiques com el terrorisme". L'ara militant de base del PP ha reivindicat la seva tasca al capdavant del partit i ha assegurat que "el PP a Euskadi no és antinacionalista, sinó constitucionalista". En aquest sentit, María San Gil ha defensat el dret del PP de poder defendre el seu projecte al País Basc. "Per mi ser nacionalista no és sumar, sinó restar, ja que es basa en la diferenciació dels altres. El bon basc pot ser nacionalista o no", ha dit. Alhora que ha assegurat que no li va costar marxar del partit perquè "la motxilla em pesava moltíssim", ha elogiat l'expresident del govern espanyol i del PP estatal, José María Aznar, a qui ha qualificat de "luxe i privilegi per a Espanya".

stats