Publicitat
Publicitat

Munar: "Per temes econòmics ningú no hauria d'anar a la presó"

L'expresidenta d'Unió Mallorquina i del Consell de Mallorca considera que n'hi hauria prou "tornant els diners"

L'expresidenta d'Unió Mallorquina i del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, ha considerat aquest dimarts que "per temes econòmics ningú hauria d'anar a la presó" i, com a alternativa, hauria d'haver altres sistemes com tornar els diners, que és "l'important" , posar multes o sancions de caràcter social. Munar, condemnada per l'Audiència de Palma a 5 anys i 6 mesos de presó pel 'cas Maquillatge' de corrupció, ha dit que manté l'esperança que el Tribunal Suprem la absolgui perquè és innocent i perquè durant el judici no s'ha demostrat en cap moment que donés en mà 300.000 euros públics per comprar una productora subvencionada després amb diners públics.

"Seria realment molt injust que per un fet que no ha estat en absolut provat em pogués trobar en una situació tan dura i tan trist (com ingressar a la presó), que no desitjo ni al pitjor dels meus enemics", ha dit Munar en ocasió d'una entrevista concedida a IB3 Ràdio i recollida per Efe. "Tenir a la gent perdent part de la seva vida (a la presó) i no fer res per la societat no em sembla el millor sistema, encara que el Codi Penal espanyol és napoleònic i està bastant desfasat de la realitat actual", ha considerat.

Munar ha contraposat el cas, que tracta sobre una subvenció pública, a una recent sentència judicial en què es condemna a 3 i mig anys de presó una dona per matar a una altra "tallant-li la jugular".

"Potser-ha dit a continuació-és que jo estic passada de moda o que vaig estudiar Dret en una època amb altres valors com la lluita per la Democràcia, la llibertat o la divisió de poders, les persones són el primer i els temes dels diners són temes secundaris que s'arreglen, precisament, amb diners ".

Munar ha manifestat que els actuals moments són molt dolents des del punt de vista econòmic i que els assumptes judicials s'han "polititzat".

RE

Més continguts de