Política 08/07/2013

Cospedal, sobre les amenaces de Bárcenas: "Tot és rotundament fals i un disbarat monumental"

Assegura que el PP està tranquil i demana que es "ventili" el cas judicial "com més aviat millor"

Maria Eugènia Quetglas
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en la roda de premsa d'aquest dilluns a Gènova

Madrid"És rotundament fals i un disbarat monumental". Aquesta és la resposta de la número dos del PP, María Dolores de Cospedal, a les informacions publicades en què Luis Bárcenas assegurava que el PP s'hauria finançat il·legalment durant 20 anys i en les quals declarava tenir en el seu poder documentació que faria caure el govern de Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior a la comissió de direcció del PP, Cospedal ha afirmat que el partit "està tranquil" tot i l'article 'Quatre hores amb Bárcenas', publicat al diari 'El Mundo'. Cospedal ha assegurat que no hi ha hagut cap "tatxa d'il·legalitat per part de ningú" i que la comptabilitat reflecteix "fidelment" el finançament popular. "La militància del PP pot estar tranquil·la perquè el seu partit és el més transparent que hi ha a Espanya", ha arribat a afirmar Cospedal. Davant les preguntes reiterades sobre si el partit tem que Bárcenas faci pública la documentació que diu tenir en el seu poder, Cospedal ha tancat el debat amb un "les mentides no es documenten".

Cospedal ha explicat que en el partit només esperen que la situació judicial "s'acabi de ventilar com més aviat millor", després de quatre anys d'investigacions. La número dos del PP ha insistit a recordar que els motius que van portar el jutge Pablo Ruz a investigar Bárcenas no tenen res a veure amb el que s'ha publicat aquest cap de setmana, ja que, al seu parer, el cas Gürtel "afecta exclusivament la seva persona". Cospedal ha afirmat que, a diferència del que fa el PSOE en el cas dels ERO a Andalusia, el PP no es fica en les decisions judicials "ni per bé ni per mal", i que per aquest motiu el PP segueix sense aplaudir l'empresonament de Bárcenas.

Sobre les informacions que afecten directament la seva persona, segons les quals Cospedal hauria cobrat una suposada comissió de 200.000 euros per un contracte d'escombraries a Toledo quan ella era presidenta del PP castellanomanxec, la dirigent popular ha afirmat que tot és "rotundament fals, com tota la resta". Cospedal ha recalcat que és "rotundament fals" que cobrés aquesta comissió per al partit. Això no treu que hagi afirmat que li sembla "molt bé" que s'hagi decidit investigar el contracte, com ha anunciat l'Ajuntament de Toledo, perquè "el millor és la transparència".

El PSOE, per la seva part, ha reptat Cospedal a denunciar personalment Bárcenas. La número dos del PP ha respost que "malgrat que sembla que el PSOE no se'n va assabentar", ella ja va presentar una denúncia contra Bárcenas fa temps.

stats