Publicitat
Publicitat

CONGRÉS DEL PP

De Cospedal repetirà com a secretària general del PP al febrer si la federació andalusa no ho evita

L'avui coordinador de Política Autonòmica i Local, Juan Manuel Moreno, podria escalar a funcions de més responsabilitat, previsiblement a Organització

La secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, serà proclamada novament número dos del partit al congrés que tindrà lloc a Sevilla a mitjans de febrer. Així ho han avançat a Efe fonts de l'entorn de la presidenta castellanomanxega i confirmat des de l'organització del PP a escala estatal. Unes fonts que, així mateix, situen l'avui coordinador de Política Autonòmica i Local, Juan Manuel Moreno, en funcions de més responsabilitat, previsiblement a Organització.

La formació del primer govern de Mariano Rajoy ha aclarit totalment el camí perquè De Cospedal es mantingui, a partir del congrés de Sevilla, en un lloc per al qual va ser designada l'estiu del 2008. Va ser llavors una de les figures emergents, i així es va posar de manifest en el congrés de València. La seva estrella al PP no s'ha enfosquit durant els últims anys, sinó al contrari, ha agafat més brillantor, perquè després de compatibilitzar el lideratge a Castella-la Manxa amb l'organització interna del Partit Popular va aconseguir el que ningú en la seva formació ha aconseguit mai: ser presidenta en una comunitat bastió dels socialistes.

Ja quan es va enfilar a la presidència de la comunitat, van sorgir dubtes al PP sobre la idoneïtat que es mantingués en el càrrec. Hi havia alguns barons que, segons fonts consultades de la cúpula del partit, no veien bé que De Cospedal continués com a secretària general i fos sovint vegades la seva interlocutora. Però Rajoy, segons la versió d'altres fonts de la cúpula, havia acordat amb la secretària general la seva permanència, de manera que ningú va alçar la veu quan es va confirmar la continuïtat de De Cospedal com a número dos de l'organització. La idea inicial consistia que estigués en el lloc fins al pròxim congrés, que ja té data: 17, 18 i 19 de febrer. No obstant això,
i gairebé amb tota probabilitat , De Cospedal no es mourà de la Secretaria General, i fins i tot és més que possible que aprofiti la reorganització de la direcció per incloure en funcions d'alt nivell del partit diputats de la seva òrbita. Les fonts creuen molt precipitat donar noms ara.

Però, a part del de la presidenta de Castella-la Manxa, sí que hi ha un nom que irromp amb força per dirigir el PP un cop configurat el govern i dissenyada la direcció del grup parlamentari. És Juan Manuel Moreno, mà dreta de Javier Arenas a Génova i un dels dirigents joves que amb més puixança s'està obrint pas en l'organigrama del Partit Popular. Si bé falta aprofundir molt en l'estructura nova del PP, les fonts apunten a la designació de Moreno com a nou responsable d'Organització. Seria el relleu d'Ana Mato, una altra de les seves valedores.

No tothom al PP veu tan fàcil la reelecció de De Cospedal com a secretària general

Una font que demana anonimat, però que també deixa clar que no és l'entorn d'Arenas, explica que el president del PP d'Andalusia no es quedarà quiet, entre altres raons perquè el congrés tindrà lloc a la seva terra, a Sevilla. La qüestió és si Arenas es conforma a deixar Moreno com a número tres del PP o si pretendrà catapultar aquest o un altre nom al lloc que ara ocupa De Cospedal.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT